Gemeente Raalte maakt het makkelijker om kleine evenementen te organiseren

Organiseer jij een klein evenement in de gemeente Raalte? Dan hoef je vanaf nu geen vergunning meer aan te vragen. Een melding maken is voldoende. Dit scheelt veel papierwerk en daarmee ook tijd. Dat maakt het aantrekkelijker om een klein evenement te organiseren, wat uitstekend aansluit bij een evenementengemeente als Raalte.

Interessant? Deel het artikel

Fotocredit: Gemeente Raalte
Fotocredit: Gemeente Raalte

In de gemeente Raalte worden jaarlijks heel wat evenementen georganiseerd. Van muziekfestivals tot crosslopen, rommelmarkten en wandelvierdaagsen. Niet elk evenement is even groot. Daarom maakt de gemeente onderscheid tussen meldingsplichtige en vergunningplichtige evenementen.

Makkelijker en leuker

Wethouder Breun Breunissen is blij met deze aanpassing. “Als evenementengemeente wil je de organisatie van een evenement zo makkelijk en leuk mogelijk maken. Uiteraard zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Door kleine evenementen met een laag risico meldingsplichtig te maken in plaats van vergunningplichtig, zetten we daarin een mooie stap.”

Kleine evenementen

Onder meldingsplichtige evenementen valt een gedeelte van de zogeheten A-evenementen. Dit zijn kleine evenementen met een laag risico.  Organisatoren van dit soort evenementen hoeven straks geen vergunning aan te vragen en zaken als een veiligheidsplan en overzichtstekening aan te leveren.

Alleen een melding doen bij de gemeente is voldoende.

Hoe werkt het?

Wil je weten of jouw evenement valt onder een meldingsplichtig evenement? Of wil je een melding maken van een klein evenement?

Dit kan via deze link

logo gemeente Raalte

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.