Gemeente Raalte maakt flinke slag in verduurzaming gemeentelijke gebouwen

Interessant? Deel het artikel

wagenmans niens winkels
Op de foto Wout Wagenmans, Frank Niens (wethouders) en directeur Winkels Techniek Eddy Winkels (die de klus gaat doen). @gemeente Raalte

De gemeente Raalte gaat het komende jaar tien gemeentelijke gebouwen verduurzamen. De verduurzaming is een eerste stap richting het energieneutraal maken van deze gebouwen. In 2024 moeten alle gemeentelijke gebouwen energieneutraal zijn. Dit doel heeft de gemeenteraad eerder uitgesproken.

De maatregelen zijn gericht op energiebesparing en energieopwekking. Zo worden de gebouwen onder andere beter geïsoleerd en komen er zonnepanelen en warmtepompen. Dit zorgt voor een energiebesparing van ongeveer 60% en een CO2-reductie van 69%. Dit valt ruim binnen de landelijke normen uit het Klimaatakkoord. De maatregelen verdienen zich ook nog eens een keer terug wegens besparing op de energierekening.

Gemeentelijke gebouwen

De volgende gemeentelijke gebouwen worden meegenomen in deze verduurzamingslag:

  • Brandweerkazernes in Raalte, Luttenberg en Heino
  • Gemeentewerf (Raalte)
  • Jongerencentrum Traxx (Raalte)
  • Gymzalen Kwintijn, De Berkte en ’t Raan (Raalte)
  • Zwembad de Tippe (Heino)
  • Kinderdagverblijf Wervelwind (Broekland)

Uitvoering

De voorbereidende werkzaamheden zijn onlangs gestart. De uitvoering zal ongeveer één jaar in beslag nemen. De gemeenteraad heeft het benodigde budget van €1,2 miljoen al eerder gereserveerd. Uit dit budget worden onder andere deze tien gebouwen verduurzaamd. De verduurzaming van het gemeentehuis wordt in een ander project meegenomen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.