Gemeente Raalte introduceert De VoorzieningenWijzer

Per 15 maart 2024 nam Gemeente Raalte De VoorzieningenWijzer in gebruik. Deze digitale tool helpt inwoners bij gemeentelijke regelingen, toeslagen en het verminderen van vaste lasten.

Interessant? Deel het artikel

Gemeente R 240320 Man vrouw laptop

Het doel van dit initiatief is om inwoners de regelingen optimaal te laten benutten zodat hun financiële positie versterkt wordt.  

Wethouder Gerria Toeter:  

We proberen iedereen met een krappe beurs zo goed mogelijk te ondersteunen. Hier zijn verschillende regelingen voor, maar deze zijn lang niet bij iedereen bekend. Veel mensen met een krappe financiële situatie of schulden zien door de bomen het bos niet meer. De VoorzieningenWijzer brengt precies in kaart welke regelingen er voor inwoners zijn. De basis op orde, dat voorkomt schulden.’

Een handige tool voor iedereen

Zoals in bijna alle gemeentes, wordt er ook in Raalte onvoldoende gebruik gemaakt van de beschikbare toeslagen en financiële regelingen. Zo vraagt bijvoorbeeld meer dan de helft van de doelgroep de meedoenregeling 18+, een financiële bijdrage voor maatschappelijke deelname, niet aan. Dat kan allerlei oorzaken hebben: complexiteit, stress, niet weten waar te beginnen of schaamte bij het vragen van hulp. De VoorzieningenWijzer moet hier verandering in brengen. De online tool is er niet alleen voor de minima, maar kan door iedereen uit de gemeente gebruikt worden.

Hoe werkt het?

Via www.datgeldtvoormij.nl/raalte vult de inwoner de gegevens in die van toepassing zijn. Hierna doorloopt men een aantal stappen waarna er uiteindelijk een overzicht op maat uitrolt met daarin de gemeentelijke/landelijke regelingen, toeslagen, een passende zorgverzekering of energiecontract. Ook is het mogelijk om via Humanitas Raalte een persoonlijk adviesgesprek aan te vragen. Dit kan door te bellen met 06 48161070 of te mailen naar ta.raalte@humanitas.nl

Over De VoorzieningenWijzer

De VoorzieningenWijzer wordt sinds 2016 succesvol ingezet door circa 75 gemeentes, woningcorporaties en welzijnsorganisaties. Samen hebben ze al meer dan 11.000 huishoudens geholpen aan een gemiddelde besparing van €500,- netto per jaar.

De tool is zo gemaakt dat deze anoniem kan worden ingevuld en voor iedereen makkelijk te gebruiken is: ook voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of niet digitaal vaardig zijn.

 

logo gemeente Raalte

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.