Gemeente Raalte: Eerste fase van de kaveluitgifte Luttenbergerweg in Luttenberg van start

Interessant? Deel het artikel

210819HermanHoltmaat

De gemeente Raalte start met de uitgifte van de eerste kavels in plan Luttenbergerweg in Luttenberg. Deze eerste fase biedt ruimte aan totaal veertig woningen. Er wordt eerst gestart met de uitgifte van twintig kavels, waarvan vier huurwoningen en zestien bouwkavels. Het gaat om twee kavels voor een vrijstaande woning, zes kavels voor een twee-onder-één-kap woning en acht kavels voor een rijwoning.

Wethouder Wout Wagenmans: “De vraag naar woningen in Luttenberg is groot. Met de kavels voor huurwoningen, rijwoningen, twee-onder-één-kap woningen en een paar vrijstaande woningen spelen we hierop in. Daarnaast kunnen we met deze uitgifte mensen blij maken die zelf een huis willen bouwen. Naar eigen smaak én duurzaam.”

Alle kavels worden uitgegeven in (collectief) particulier opdrachtgeverschap. Dat betekent dat kopers, eventueel samen met de medebouwers, zelf hun architect en aannemer mogen kiezen. Het is ook mogelijk om levensloopbestendig te bouwen.

Informatiebijeenkomst

De gemeente Raalte organiseert op dinsdagavond 21 september een informatiebijeenkomst over het plan en het uitgifteproces. Tijdens de bijeenkomst is er ook aandacht voor duurzaam bouwen. Onder voorbehoud van de coronamaatregelen zijn geïnteresseerden van harte welkom in zaal Elckerlyc in Luttenberg. U dient zich van tevoren aan te melden (tijdstip volgt). Aanmelden kan vanaf dinsdag 31 augustus via www.raalte.nl/woningbouw-luttenberg.

Inschrijven

De uitgifte van de kavels gaat via loting. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf dinsdag 21 september 2021 inschrijven via het online inschrijfformulier. Dit formulier is straks te vinden op www.raalte.nl/woningbouw-luttenberg. Inschrijven kan tot en met woensdag 6 oktober 2021.

Uitgifteavond

De kaveluitgifte vindt plaats op dinsdag 12 oktober in zaal Elckerlyc, onder voorbehoud van de coronamaatregelen (meer informatie volgt). Aan de hand van de loting wordt bepaald wie er daadwerkelijk mag bouwen. Diegene die het eerste wordt ingeloot, heeft ook de eerste keuze voor een kavel.

Onderzoek naar kleinere betaalbare woningen

In het plan is ook ruimte gereserveerd voor het realiseren van kleinere betaalbare woningen. Op dit moment loopt er nog een onderzoek naar op welke wijze deze het beste gerealiseerd kunnen worden. De uitgifte van deze kavels vindt op een later moment dit jaar plaats.

Beroepstermijn bestemmingplan

Het bestemmingsplan is op 6 juli definitief vastgesteld door de gemeenteraad. Hiertegen kan nog gedurende een periode van 6 weken na publicatie beroep worden aangetekend bij de Raad van State. Een eventueel aangetekend beroep kan van invloed zijn op bovengenoemd proces.

Voor meer informatie klik hier.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.