Gemeente Raalte doet aangifte van vernieling bushokjes

De gemeente Raalte gaat aangifte doen van de vernieling van zes bushokjes. Recent zijn er op verschillende plekken in Raalte ruiten van abri’s vernield. Het is niet de eerste keer dat vandalen het hebben gemunt op de wachthuisjes: in de afgelopen acht maanden zijn er in de gemeente Raalte totaal 19 ruiten van bushokjes vernield.

Interessant? Deel het artikel

Gemeente R 230514 bus hokje vernield

“De daders zadelen de gemeente met een flinke kostenpost op. Alleen in het afgelopen jaar heeft het ons al ruim 10.000 euro gekost”, vertelt wethouder Ben Nijboer. “Het gaat om geld van ons allemaal. Het moet duidelijk zijn dat het vernielen van dit soort gemeenschappelijke eigendommen niet normaal is.”

Veilige plek die niet vol glassplinters ligt

De vernielingen zijn vermoedelijk in de nacht van zaterdag op zondag 6 en 7 mei gepleegd. Bushokjes aan onder andere de Westdorplaan, Oude Molenweg en de Burgemeester Kerssemakersstraat zijn vernield. Maandagmorgen werd de gemeente op de hoogte gesteld van het feit dat de abri aan de Weidelaan in Raalte-Noord ook vernield was.

Los van de kosten waarmee de vandalen de gemeenschap opzadelen, kunnen de vernielingen ook voor onveilige situaties zorgen. Sommige ruiten van abri’s zijn in duizenden stukjes op de grond terecht gekomen. “Het is een maatschappelijk schade die we oplopen”, aldus wethouder Nijboer. “Mensen staat niet voor niets in een bushokje, ze wachten daar op de bus. Dat moet een veilige plek zijn die niet vol glassplinters ligt.”

 

logo gemeente Raalte

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.