Geen vlees meer in kantine TU Delft en fossiele reclame in Amsterdam verboden

Interessant? Deel het artikel

kantine eten gezond groente
@PX Here

Als jij op de faculteit Bouwkunde van de TU Delft werkt of studeert, kun je voortaan alleen maar meer vegetarisch eten bestellen. En in Amsterdam ga je in de metro geen reclame meer tegenkomen van auto’s op fossiele brandstof. Het roer moet om, vinden ze, laten we er zelf maar mee beginnen.

In Delft willen ze in 2030 klimaatneutraal zijn. Na een beetje onderzoek bleek dat je dat via een andere voedselconsumptie van studenten en medewerkers het snelst kon bereiken. “Als we serieus iets aan klimaatactie willen doen, moet dus ook ons voedselpatroon veranderen , zegt Andy van den Dobbelsteen, coördinator duurzaamheid van de TU Delft. “De universiteit had altijd sterk vleesgeoriënteerde catering. Als we overschakelen naar een vegetarisch en veganistisch aanbod, dan scheelt dat meer dan de helft van de uitstoot ten gevolge van voedsel.”

Student Luuk Graamans onderzocht trouwens ook de effecten van verticale landbouw: dat is voedsel verbouwen in bakken boven elkaar in plaats van de in de grond. Je kunt dat doen bij mensen in de buurt zodat je transport kwijt bent, je hebt er geen gif voor nodig, het is niet weersafhankelijk en tegenover de toename van LED-elektriciteit staat een grote afname van water.

Amsterdam

In Amsterdam is per direct een verbod ingevoerd op reclame voor fossiele brandstof. In de metrostations mogen geen advertenties meer hangen voor vliegtickets tegen dumpprijzen of auto’s die op diesel of benzine rijden.

Salland

In Salland is er ook discussie over advertenties. De VVD wil reclame op bussen en treinen mogelijk maken. Dat openbaar vervoer is allemaal elektrisch overigens, maar de VVD heeft het niet gehad over een verbod op bepaalde soorten reclame.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.