Geef de cv-ketel zo af en toe wat aandacht

Interessant? Deel het artikel

cv ketel 60 zestig

Van de cv-ketel merk je eigenlijk alleen maar iets als hij het niet doet. Voor de rest staat ie uit het oog lekker zijn werk te doen. Daarom verdient hij tussendoor wel wat extra aandacht. Stel hem zo in, dat hij je het minste geld kost.

De cv-ketel staat nooit uitgeschakeld, want je hebt het hele jaar door warm water nodig. Maar de tijd van frequenter gebruik komt er weer aan. Daarom een paar tips om energie te besparen. Haal hem bijvoorbeeld uit de ‘comfortstand’. Dat comfort zit ‘m er in dat je heel snel warm water hebt, wat alleen maar kan als de ketel daar permanent een voorraadje van heeft. Het is goedkoper per warm water-vraag even iets langer te wachten. Kost iets meer water, maar behoorlijk minder stroom. Daarbij kan je ook even kijken of je cv-ketel een ecostand heeft: daarmee bespaar je nog meer aan stookkosten.

En is je ketel aan vervanging toe? Ga dan vooral ook op zoek naar alternatieven, zoals een warmtepomp. De ontwikkelingen op dat gebied gaan heel snel. Vraag daarom royaal om je heen naar deskundig advies.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *