Gebruik medische drone heeft geen invloed op kwaliteit bloed

Interessant? Deel het artikel

Fotocredit: Isala
Fotocredit: Isala

In mei vond de eerste lange trajectvlucht met een medische drone plaats tussen Meppel en Zwolle. Uit wetenschappelijk onderzoek van Isala blijkt nu ook dat het vervoeren van bloed door de lucht geen invloed heeft op de kwaliteit van bloed. Dat brengt medisch spoedtransport per drone weer een stapje dichterbij.

In het buitenland is het al heel gebruikelijk dat bloedmonsters en -producten per drone worden getransporteerd. Ook Isala wil in de toekomst transport van medische drones mogelijk maken tussen de locaties Meppel en Zwolle. Desondanks was er nog weinig bekend over de stabiliteit van bloedmonsters.

Om dit te onderzoeken zijn vier testvluchten gedaan. Hieruit blijkt dat dronetransport géén effect heeft op de laboratoriumuitslagen. De kwaliteit van bloed na het gebruik van een medische drone blijft dus hetzelfde. En dat is meer dan goed nieuws voor het droneproject van Isala.

Hordes

Hoe goed het nieuws ook is; om de drone daadwerkelijk te kunnen inzetten moeten er nog wel een aantal hordes genomen worden. Zo wordt de drone momenteel nog verder ontwikkeld om te kunnen vliegen onder alle weersomstandigheden. Ook een goede start- en landingsplaats op beide locaties van Isala moet nog worden vormgegeven.

Isala drone
Fotocredit: Isala

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.