GB Raalte: Wie gaat straks onze boodschappen en rekeningen betalen?

Jan Schokker, fractievoorzitter van GemeenteBelangen Raalte vraagt aandacht voor problemen die een steeds grotere groep Raaltenaren onrust bezorgen.

Interessant? Deel het artikel

Voedselbank Z 230904 De Makkers

GB Raalte constateert dat de prijzen van voedsel maar ook de vaste lasten mede door de inflatie in record tempo oplopen. Er worden steeds hoge eisen gesteld aan de productie van voedsel, milieu, dierwelzijn en duurzaamheid ook worden de kosten van de almaar toenemende regeldruk en bureaucratie steeds hoger.

Grote vraag is waar gaan de bijstandsmoeder, de gewone arbeider, de kleine zelfstandige en inwoners met een klein pensioen dit van betalen. We zien al dat al deze inwoners nu grote moeite hebben om de boodschappen te betalen . Als lokale partij probeer je initiatieven van inwoners en organisaties zoals Humanitas, Voedselbank, Fonds voor Ons, Raad van Kerken en andere mooie initiatieven die door betrokken inwoners worden ontwikkeld te ondersteunen.

Gelukkig zijn er in Raalte nog heel veel inwoners en organisaties die zich voor deze doelgroepen inzetten. Zo worden nog veel steken die de overheid laat vallen opgevangen  Dit komt met name doordat de kloof tussen arm en rijk al maar groter wordt en er steeds meer inwoners komen die niet de mogelijkheid hebben om aan de steeds hogere eisen die de overheid stelt te voldoen en de almaar oplopende kosten die daarmee verbonden zijn op te brengen.

Het is niet te begrijpen dat in een rijk land als Nederland een steeds grote groep inwoners is die in de kou moeten zitten en onvoldoende middelen heeft om gezond en veilig voedsel te kopen dat in ons land is geproduceerd.

Ik hoop dat politieke partijen die de komende verkiezingen elkaar de loef gaan afsteken op het gebied van duurzaamheid, milieu extra regelgeving en nog meer bureaucratiedbeseffen dat  ook inwoners die  minder te besteden hebben de zorg krijgen die ze nodig hebben. Dat ze in een verwarmd huis kunnen wonen en hun boodschappen kunnen blijven betalen zodat ze niet volledig afhankelijk worden van derden.

 

Jan Schokker, fractievoorzitter GB Raalte

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.