Garry Look: vissers vervuilen het water en verminken de vis

Interessant? Deel het artikel

210412GarryLook
Foto PxHere

Bij Sportvisserij Oost-Nederland zijn ze blij dat vissers minder lood in het water achter laten. Een ‘proef’ bij twee plassen in de buurt van Nieuwleusen heeft 45 kilo lood bespaard. Is dat reden om blij te zijn? HELEMAAL NIET. Dat is reden de noodbel te luiden!

Je doet dus een proef met sportvissers in twee plassen en dat levert een winst op van 45 kilo lood. Dat geeft vooral ook aan hoeveel lood er op al die andere plannen nog steeds wel gewoon gebruikt wordt. En daar komt bij: dat lood is om het haakje naar beneden te krijgen. Nu worden daar staan, beton of staal voor gebruikt. Van de regen in de drup toch?

Door Garry Look

Verlies van stukjes lood door hengelsporters kan een negatieve invloed hebben op de waterkwaliteit” zegt waterschap Drents Overijsselse Delta. Hans Pereboom (lid van het Dagelijks bestuur van WDODelta) is blij met de resultaten van de campagne om loodvrij vissen te realiseren; “Lood hoort niet in het water. Goed dat vissers willen meewerken om meer alternatieve gewichten te gaan gebruiken.”

Helemaal niet vissen is de beste manier om lood aan vislijnen te voorkomen. Want vissen, wat is dat nu voor een barbaars gedoe. Je zit daar ogenschijnlijk relaxt aan de waterkant een beetje naar je dobbertje te turen, maar eigenlijk ben je er op uit vis te verminken. Hij bijt jouw haakje in zijn bek, met het ophalen scheur je zijn gehemelte alvast een beetje open, en je trekt dat aan gort als je het haakje eruit haalt. Dan flikker jij de vis weer in het water en gaat weer ogenschijnlijk relaxt naar jouw dobbertje zitten kijken.

Als je de natuur een handje wil helpen, moet je niet proberen te vissen zonder lood, maar moet je niet meer vissen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant