Gaat Overijssel ook de vergroening van schoolpleinen subsidiëren?

Goed voorbeeld doet volgen: Provincie Brabant trekt 1 miljoen euro uit voor vergroening schoolpleinen,

Interessant? Deel het artikel

© Stad + Groen
© Stad + Groen

Goed nieuws voor scholen in Brabant, die hun terrein gezond, klimaatbestendig en natuurlijk avontuurlijk willen inrichten: vanaf 1 mei 2024 kunnen zij een aanvraag doen via de regeling ‘Schoolpleinen van de Toekomst’. Provincie Noord-Brabant, de Brabantse waterschappen en het Cultuurfonds Noord-Brabant investeren samen € 1 miljoen; de komende 4 jaar is er jaarlijks € 250.000 beschikbaar om te verdelen.

Auteur: Ralf Pijnenburg

Via de regeling zijn de afgelopen 6 jaar al 350 versteende schoolpleinen omgetoverd in avontuurlijke groene buitenruimtes. Dankzij de heropenstelling kunnen nog meer basisscholen, maar ook het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs hun buitenterrein vergroenen. ‘Samen werken aan groene schoolpleinen betekent direct een koelere, mooiere en gezondere speel-, leef- en leeromgeving waar iedereen blij van wordt. We hopen dat veel scholen met ons meedoen’, aldus Hagar Roijackers, gedeputeerde Natuur, Milieu en Brabants Programma Landelijk Gebied.

‘Samen werken aan groene schoolpleinen betekent direct een koelere, mooiere en gezondere speel-, leef- en leeromgeving waar iedereen blij van wordt’

Scholen met een goed plan voor aanleg, onderhoud en inpassing in de lessen, kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage van maximaal 70% van de kosten, met een maximum van €10.000 per project. De regeling loopt dit jaar van 1 mei 2024 tot en met 4 november 2024 of zoveel eerder als het subsidieplafond is bereikt. De subsidie wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van volledige subsidieaanvragen.

 

Een fantastisch idee voor Overijssel!

Bron: Stad + Groen

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.