FUTURISME

‘Opschudding en ontwrichting vanuit Italië’ Donderdag 2 maart - 20 uur - Holstohus Olst.

Interessant? Deel het artikel

Futurisme-foto

Kunsthistorica Frederike Upmeijer houdt op 2 maart een lezing over het Futurisme. Frederike is geen onbekende in Olst. Eerder gaf zij voor het Nut al lezingen over o.a. Jeroen Bosch, Rodin en een serie van drie lezingen over hedendaagse architectuur.

Het futurisme begon als een literaire avant-garde beweging waarbij het gedrukte woord van groot belang was. Manifesten, poëzie, romans en tijdschriften stonden centraal in de verspreiding van de ideeën. Maar de futuristen omarmden als snel de schilder- en beeldhouwkunst, de podiumkunsten, politiek en zelfs reclame.
Het futurisme is een van oorsprong Italiaanse beweging en kunststroming van 1909 tot 1914, ontstaan uit het kubisme (Italiaans futuro, “toekomst”).
Enkele kenmerken van het futurisme zijn snelheid, energie, agressie, krachtige lijnen, vooruitgang en nieuwe technologie.
Kunsthistorica Frederike Upmeijer probeert in deze lezing de geest van het Italiaanse futurisme in al zijn complexiteit over te brengen. Haar passie voor Italië kan zij goed kwijt in vele lezingen en colleges. Met veel enthousiasme vertelt Frederike over kunst, want “vertellen over kunst, dat is het mooiste wat er is”.

Datum/tijdstip: donderdag 2 maart 2023, 20 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.
Locatie : Holstohus, Jan Schamhartstraat 5, Olst.
Toegang : voor NUT-leden € 10,00 voor niet-NUT-leden € 12,50.
Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Nut: www.nutolstdeventer.nl

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *