Formatieproces gemeente Olst-Wijhe van start

In de gemeente Olst- Wijhe zijn de formatieonderhandelingen gestart om tot een bestuurscoalitie te komen.

Interessant? Deel het artikel

pixabay

Gemeentebelangen Olst-Wijhe, CDA en VVD gaan de formatie van een college in met behulp van een externe formateur. De drie partijen hebben hiervoor gekozen om zo een goed proces te kunnen doorlopen. Daarnaast komt er een strategische raadsagenda. Afgelopen week is onder alle fracties geïnventariseerd hoe er naar een strategische raadsagenda wordt gekeken en is geconstateerd dat daarvoor voldoende draagvlak is.

Uitnodiging aan alle fracties

“We nodigen alle partijen uit een bijdrage te leveren aan deze strategische raadsagenda”, aldus Ronnie Niemeijer, fractievoorzitter van Gemeentebelangen Olst-Wijhe. “Wij stellen voor om gezamenlijk met alle partijen een strategische raadsagenda op te stellen. Deze zal dan jaarlijks in de raad besproken worden, waarbij volop ruimte is voor het politieke debat. Naar onze mening komt dit de bestuurskracht van onze gemeente ten goede en kunnen zowel de raad als het college hun rol goed invullen.”

Ondersteuning formatie

Bart Jaspers Faijer, in het dagelijks leven wethouder in Ommen, is de formateur. “Ik kijk uit naar een kennismaking met alle fracties en hoop op een goede voortgang van het formatieproces met constructieve gesprekken”, aldus Bart Jaspers Faijer.  Zijn opdracht is de strategische raadsagenda de juiste plek te geven in het bestuursakkoord en de formatie van een nieuw college te begeleiden. Daarnaast is voor het opstellen van de strategische raadsagenda Gerlinda Tijhuis aangetrokken. Zij heeft ervaring bij de gemeente Olst-Wijhe met andere trajecten, zoals bijvoorbeeld ‘Bezuinigen voor de toekomst’ vorig jaar en met de doelstelling ‘Focus op Wonen’ als onderdeel daarvan.

Vraagt tijd

De drie partijen die het college vormen hechten veel waarde aan een zorgvuldig formatieproces. Maandagavond 23 mei zal in een extra raadsvergadering een toelichting op het formatieproces worden gegeven en is er ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Het zal in ieder geval tot in juni duren voordat de strategische raadsagenda en het bestuursakkoord opgeleverd kunnen worden. Het exacte tijdstip is op dit moment nog niet aan te geven.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.