Fles weigeraar

Met onze dochter hebben we geoefend met uit de fles drinken. Hierbij kregen we hulp van een pre verbale logopedist.

Interessant? Deel het artikel

Abgepumpte_Muttermilch

Onze dochter krijgt borstvoeding. Op een gegeven moment zijn we gaan oefenen met uit een flesje drinken. Wanneer ik weer aan het werk ga, moet ze bij de gastouder immers wel kunnen drinken. Dus wij iedere dag tenminste een keer een flesje afgekolfde melk aanbieden. Ze accepteerde het flesje steeds zonder problemen, maar er waren toch telkens twee issues.

Genoeg boeren

Als we haar tussendoor geen boertje lieten doen, dan dronk ze het hele flesje in een keer leeg. En als dat gebeurde, dan spuugde ze vaak een groot gedeelte weer uit. Vervolgens had ze korte tijd later weer honger. Logisch ook, met een half lege maag.
Als ze tussendoor wel een pauze had, dan hoefde ze de tweede helft van het flesje niet meer. Alles was dan interessant, behalve het eten. Maar korte tijd later had ze opnieuw honger.

Wat nu?

Voor een gastouder is dit natuurlijk geen werkbare situatie. Omdat mijn zwangerschaps- en bevallingsverlof bijna ten einde liep, moest ik met mijn werkgever overleggen over hoe hiermee om te gaan. Thuiswerken is met mijn functie niet mogelijk, evenmin als mijn dochter meenemen naar het werk. We wisten op dat moment nog niet hoe het uit de fles drinken zich zou ontwikkelen. Omdat ze op het werk wel wilden weten waar ze aan toe zijn, is in gezamenlijk overleg besloten dat ik ouderschapsverlof opneem en nog een maandje langer bij huis blijf.

Pre verbale logopedie

Die tijd hebben we gebruikt om een pre verbale logopedist in te schakelen. Zij kwam twee keer op huisbezoek en gaf ons ook telefonisch advies. Dankzij haar tips en aanwijzingen gaat het drinken uit de fles nu fantastisch. Ook op de gastouderopvang, waar onze dochter al een aantal dagdelen is wezen wennen, gaat het uit de fles drinken goed. Ik kan eind deze week dus met een gerust hart weer aan het werk.

 

Lees hier de andere reflecties van Liesbeth.
Bezoek ook haar website.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over “Fles weigeraar”

  1. Avatar
    Suzanne van den Buijs

    Wat ontzettend goed dat jullie dochter al uit het flesje drinkt, Liesbeth.
    Zo ontwikkeld jullie dochter zich heel mooi en goed!

    Suzanne van den Buijs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *