Fietstocht Middel

"We zijn nu met de 41e editie van de fietstocht bezig" verteld opzetter Wim trots van de fietstocht in Middel. "Inmiddels hebben we al meer dan 10.000 mensen laten fietsen". Ieder jaar slaagt het team er weer in om een nieuwe route op te zetten voor beide fietstochten die plaatsvinden in het voorjaar en in het najaar. Nu het najaar weer aanbreekt staat de fietstocht gepland op 23 oktober.

Interessant? Deel het artikel

MIDDEL KRANT1

Vele routes zijn al langsgekomen, maar toch krijgen ze het iedere keer voor elkaar om op nieuwe plekken te komen. Ik woon hier vlakbij, maar ben hier nog nooit geweest, “dat soort opmerkingen krijg je constant, en dan weet je dat je toch wat goeds hebt gedaan”.
Met een team van 8/9 vrijwilligers regelen ze alles voor de fietstochten. “Er zit veel tijd in een route maken, het moet toch allemaal kloppen, maar als je eenmaal klaar bent met een route en alles komt goed uit, dat geeft me de meeste voldoening”. De najaarstocht werd voor het eerst gedaan op 27 oktober 2002. “die tocht was een ramp”, een erge storm beïnvloedde de fietstocht dramatisch. Toch was het voor herhaling vatbaar, vanaf dat jaar is er elk jaar een vervolg geweest, “behalve in de coronatijd, maar toen ging ja bijna niets door”. Gemiddeld geven 230 mensen zich op voor de najaarstocht, “je merkt toch wel dat het een gemeenschap verbindt en mensen er echt op uit kijken”.

De fietstochten lopen meestal voorspoedig, soms gebeurt er eens wat, maar in het algemeen is het vooral een en al gezelligheid. Wat ze opmerken is dat het veel dezelfde mensen zijn die zich ieder jaar opgeven, wat ze ongelofelijk mooi vinden, “maar het zou ook wel eens leuk zijn als de jeugd zich aanmeldt voor de tocht”.

Opgeven kan nog tot donderdag 20 oktober op telefoon nr. 0570-563702 of 06-57051445.

Alvast een tip: goed lezen en goed kijken!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *