Fietspad langs de dijk onder water, pontje bij Wijhe eruit, niks alarmerends

Interessant? Deel het artikel

fietspad wijhe

Hoog water in de IJssel, de uiterwaarden lopen daarom vol. Daar zijn ze immers voor. Maar het fietspad onder de voet van de dijk lis ook ondergelopen en het pontje bij Wijhe ligt er uit.

Het goede nieuws: volgende week daalt het water weer. Niet zo veel aan de hand dus.

Het pontje in Olst doet het nog, daar liggen de aanrijwegen iets hoger. Meestal gaat deze er twee of drie dagen later dan Wijhe eruit. En andesom natuurlijk ook weer eerder open. Vermoedelijk volgende week al.

De waterstand op de IJssel zal weer wat stijgen, maar is niet verontrustend. De ondergelopen uiterwaarden hebben nog voldoende buffer om het extra water te bergen. Uiterwaarden zijn aangelegd om het water meer ruimte te geven bij hogere waterstanden. Hierdoor kan het makkelijker worden afgevoerd of tijdelijk worden opgeslagen.

De komende dagen is er vanuit Duitsland een piek in wateraanvoer op komst. Hierdoor stromen de uiterwaarden langs de IJssel langzaam vol. In de loop van volgende week daalt de waterstand. Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) inspecteert dagelijks de waterkeringen, treft waar dat nodig is maatregelen en blijft de weersverwachting nauwkeurig volgen.

Kijk voor de actuele waterstanden op actuele waterdata.nl van Rijkswaterstaat.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *