Festival van de natuur bij ’t Natuurlijk Huus

Interessant? Deel het artikel

natuurlijk huus

’t Natuurlijk Huus in Raalte doet mee met Fète de la Nature. Het feest van de natuur is op 5 september en wordt op diverse plekken in Nederland gevierd. Bij ’t Natuurlijk Huus kun je ondermeer je eigen kruidenextract maken. Je kunt het hele programma volgen, maar ook een onderdeel.

Programma

> 11-13 uur Maak je eigen tinctuur/ kruidenextract
O.l.v. Danitsja van Dijk.
In deze workshop gaan we dieper in op het maken van (kruiden) tinctuur. We benaderen de verschillende manieren om je ‘eigen’ kruiden te vinden en gaan aansluitend de tuin in om jou ‘magische’ mix te vinden en te maken.

Informatie: https://www.isissofia.nl/danitsja-van-dijk/
Kosten: € 25
Aanmelding: danitsja@medicijnplanten.nl of bellen op 06 38 74 92 63
> 13.00 – 14.30 uur Excursie ‘t Natuurlijk Huus
O.l.v. Agnes Heethaar
We vertellen over het ontstaan, de gedachte erachter en hoe we een natuurlijk duurzame woning en leefwijze hebben gerealiseerd. We nemen u mee over het terrein en naar de duurzame natuurlijke woning
Kosten: € 7,50 pp, kinderen gratis
Aanmelden: info@heetnatuurlijkhuus.nl of 06-42871486
> 14.30 – 17.00 uur Fermenteren kun je leren
O.l.v. Cathy Verschoor
Fermenteren is meer dan zuurkool en kimchi. Je kunt in elk seizoen je overvloedige oogst fermenteren en bewaren voor later. Tijdens deze workshop leer je de basistechnieken van het fermenteren en gaan we aan de slag met specifieke zomergroenten: de volle smaak van vruchtgewassen en volgroeide bladgewassen, jonge kolen en wortelgroenten. Je kunt nu volop spelen met kleur- en smaakcombinaties en zo de mooiste potten samenstellen.
Neem je eigen potten mee, snijplank en mes mee en keer met je eigen unieke fermenten huiswaarts.
Kosten: € 25 pp (17,50 voor Velt leden)
Meer informatie: www.k.eetmee.nl
Meer informatie over Fete de la Nature: https://fetedelanature.nl

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.