Festival Klaterklanken trekt 750 bezoekers uit het hele land

Het landgoed de Haere was afgelopen zondag de hele dag het toneel van het festival Klaterklanken dat honderden bezoekers van heinde en verre naar Olst trok.

Interessant? Deel het artikel

klater1

Verscholen in de bossen en weilanden achter de dijk tussen Olst en Deventer liggen nog steeds de bunkers en geschutsopstellingen van de IJssellinie. Een voortvloeisel uit de Koude Oorlog om destijds een Russische opmars een halt toe te roepen.

Tot 1990 een geheime locatie, maar inmiddels door de Stichting IJssellinie zorgvuldig gerestaureerd en regelmatig opengesteld voor publiek.

Het contrast kon niet groter zijn, het landgoed de Haere was zondag de hele dag het toneel van het festival Klaterklanken dat honderden bezoekers van heinde en verre naar Olst trok.

Bezoekers wandelden onder leiding van een gids, in groepjes naar een aantal verborgen locaties op het landgoed. De musici stonden zonder geluidsinstallatie, podium, midden in de natuur. Vervolgens luisterden en keken ze naar korte concertjes van vooral jonge musici en ensembles. Wat de musici speelden was een verrassing. Ook de silent disco – met klassieke muziek, voor de allerkleinsten was een groot succes.

Klaterklanken presenteert vooral jonge, professionele musici met oog en oor voor het muzikale avontuur en de interactie met het publiek.

Foto’s Robert Jan Leerink.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.