Festival Klaterklanken strijkt neer op Landgoed de Haere in Olst

Muziekkaravaan presenteert met Klaterklanken de klassieke toptalenten van Nederland in de prachtige setting van landgoed De Hare in Olst.

Interessant? Deel het artikel

klaterklanken de haere

Openluchtfestival Klaterklanken is niet meer weg te denken uit het Nederlandse muziekleven. Zondag 23 juli 2023 is het reizende klassieke muziekfestival voor de derde maal te gast op Landgoed de Haere in Olst.

“De musici spelen in de natuur én met de natuur”, zegt artistiek leider Idske Bakker. “Er zijn geen podia, het publiek zit dichtbij. De concerten zijn kort en toegankelijk en vinden plaats rondom prachtige landgoederen en kastelen. Klassieke muziek vormt de basis van waaruit wegen worden bewandeld richting hedendaagse muziek en improvisatie.” De musici behoren veelal tot de grootste toptalenten die ons land rijk is.

Concertwandelingen

De concertwandelingen vormen het kloppend hart van Klaterklanken. Op idyllische plekjes krijgt het publiek in vijf korte concerten van tien minuten een breed scala aan klassieke muziekstijlen voorgeschoteld.

Joost Willemze

Is een van de grootste Nederlandse harptalenten, speelt zowel romantische, impressionistische als hedendaagse muziek. “In Vers la source dans le bois van de Franse componist Tournier wandel je als het ware naar een stromend beekje en hoor je het water steeds dichterbij komen.”

(tekst loopt door onder afbeelding)

3VIOLAS

De klassiek gewortelde heren van 3VIOLAS zijn niet alleen vaste gast in het Concertgebouw maar maakten ook hun opwachting op Down The Rabbit Hole en het Amsterdam Dance Event. De drie altviolisten nemen bestaande stukken (klassiek, pop, minimal, film, elektronisch) minutieus onder de loep en zetten deze naar hun hand. Alles wat zij maken staat in het teken van de natuur.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Foto: Bram de Jongh

 

Pieter de Koe en  Uri Eugenio

Cellist Pieter de Koe & danser Uri Eugenio brengen een deel uit hun nieuwe voorstelling rondom de eerste cellosuite van Benjamin Britten. Pieter de Koe is cellist van het Animato Kwartet. Uri Eugenio danste onder meer bij het Scapino Ballet en LeineRoebana.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Foto: Rick van Woudenberg

Maat Saxophone Quartet

Het Maat Saxophone Quartet speelt naast virtuoos repertoire ook een aantal rustige stukken. “We geven de vogels, de bomen en de wind gelegenheid om mee te doen”, zegt altsaxofonist Catarina Gomes. Op het programma staat onder meer Dreaming of the Unseen, een nieuw stuk uit No one is too small, hun concertvoorstelling over klimaatverandering.

August 38th

De zes zangeressen van August 38th betoveren het publiek met hun unieke vocale improvisaties. Met elementen uit de klassieke, jazz- en folkmuziek creëren zij composities waarin ze de natuur op het landgoed bezingen. De familiewandelingen, een ingekorte variant op de concertwandelingen met een verteller als gids, zijn bij uitstek geschikt voor kinderen.

Na een zeer succesvolle familievoorstelling vorig jaar keert het Epos Ensemble terug op Klaterklanken. Met hun nieuwe voorstelling, gebaseerd op Boutje van de Rommelberg, het boek van Mirjam Oldenhave en Rick de Haas, brengen zij een spannend avontuur vol humor en natuurlijk met heel veel muziek. Voor kinderen van vijf jaar en ouder.

Voor de allerkleinsten

Het Wonderland Collectief speelt, onder leiding van danseres Makiko Ito, een voorstelling speciaal gericht op baby’s en een voorstelling voor peuters. De musici en dansers improviseren en reageren op de geluiden en de bewegingen van het jonge publiek.

Finale

Traditiegetrouw sluiten musici en publiek samen het festival af met de Klaterklanken Symfonie, die voor deze editie is geschreven door componist Oene van Geel. In een korte workshop wordt het publiek voorafgaand klaargestoomd.

Randprogramma

Het randprogramma, dat bestaat uit pop-up concertjes, een talentenpodium, een silent disco, workshops en het slotconcert met alle musici samen, is op vertoon van een festivalbandje van een van de betaalde onderdelen gratis toegankelijk. Kijk voor de volledige programmering op de website.

Bekijk hier de teaser.

Wanneer

Zondag 23 juli 2023

Waar

Landgoed de Haere
Haereweg 4
8121PJ Olst
0570 – 591500

Tickets & Info

http://www.klaterklanken.nl

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *