Extra ondersteuning inwoners en ondernemers Sallands buitengebied

Interessant? Deel het artikel

'@eigen foto Niek Oude Scholten erfcoach
Niek Oude Scholten

Bewoners van het buitengebied hebben in toenemende mate kans met grote veranderingen te maken te krijgen. Stoppen met de boerderij, andere bedrijfsactiviteiten starten, omschakelen naar meer natuurlijke vormen van boeren, noem mar op. Wie daar in Salland behoefte aan heeft kan daarom gebruik maken van een erfcoach.

Deze coach wordt door de overheid betaald en is er opdat “het prettig wonen, werken en leven blijft op het platteland.”

Met welke vragen kan ik terecht?
Erfeigenaren kunnen bij de erfcoaches terecht met vragen over vergroening en landschappelijke inpassing van het erf, transformeren van een bedrijfserf tot een woonlocatie, duurzaamheid, agrarisch ondernemen: innoveren, ontwikkelen, andere bedrijfsactiviteiten, opvolging en stoppen, asbestsanering, veiligheid of sociale knelpunten. De gesprekken met de erfcoaches zijn gratis.

Extra erfcoach
Naast de erfcoaches Babke, Martine en Yvonne zal Niek Oude Scholten ook werkzaam zijn als erfcoach in elk van de drie gemeenten van de kracht van Salland.
De erfcoaches zijn bereikbaar via:

  • Babke Roeterdink via 06 – 13 48 89 67 en broeterdink@stimuland.nl (Raalte)
  • Martine van Burgsteden via 06 – 19 28 31 42 en m.vanburgsteden@eeckhof.nl (Deventer).
  • Yvonne In ’t Veld via 06-10 98 22 76 en YGW.In.t.Veld@overijssel.nl (Olst-Wijhe).
  • Niek Oude Scholten via 06-38 64 84 47 en oudescholten@pratensis.nl (Deventer, Olst-Wijhe en Raalte).

Contact- en vertrouwenspersoon gemeente Raalte
Bewoners en ondernemers in de gemeente Raalte kunnen ook contact opnemen met de onafhankelijke contact- en vertrouwenspersoon voor het buitengebied, Monique van Schagen. Je kunt met allerhande vragen over wet- en regelgeving, over actuele ontwikkelingen, ingrijpende gebeurtenissen, of over ondersteuningsmogelijkheden bij haar terecht. Ook hier zijn geen kosten aan verbonden. Monique van Schagen is bereikbaar via 06 – 83 89 05 97 en monique.van.schagen@raalte.nl.

Initiatief van provincie Overijssel
Provincie Overijssel heeft het geld beschikbaar gesteld voor de inzet van erfcoaches in Overijssel. De erfcoaches in Salland zetten het netwerk en de mogelijkheden van de drie gemeenten en De Kracht van Salland in om agrariërs en andere erfeigenaren in het buitengebied te helpen.

Meer informatie vind je op www.dekrachtvansalland.nl/erfcoaches en op www.digitaleerfcoach.nl

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.