Extra geld voor goede isolatie scholen vanwege corona

Interessant? Deel het artikel

school

Om het binnenklimaat in schoolgebouwen in het primair en voortgezet onderwijs op orde te krijgen maakt de overheid extra geld vrij. Eerder werd gezegd dát de ventilatie op orde was, nu is er “in verband met de uitbraak van Covid-19” toch een Specifieke Uitkering Ventilatie in Scholen (SUVIS) in het leven geroepen. Die gaat op 1 januari in.

Voor de regeling is €100 miljoen beschikbaar vanuit het Rijk voor gemeenten. Gemeenten kunnen vervolgens zelf de schoolgebouwen verbeteren of de bouwkosten van het schoolbestuur vergoeden. De regeling staat toe dat projecten met een start vanaf 1 oktober 2020 al in aanmerking kunnen komen voor deze subsidie. Deze regeling maakt deel uit van een groter pakket van in totaal €360 miljoen om het binnenklimaat in scholen te verbeteren.

De coronacrisis heeft het belang van goede ventilatie in gebouwen, en scholen in het bijzonder, onderschreven. De specifieke uitkering is gericht op noodzakelijke en energiezuinige ventilatiemaatregelen. Er moet een kooldioxidemeter per onderwijsruimte komen en het energiebeheersysteem moet voldoen aan de eisen voor een energiezuinig binnenklimaat.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.