Extinction Rebellion mobiliseert achterban voor protestweek in Olst

Op zaterdag 7 mei organiseren de vijf Oostenlijke lokale afdelingen van Extinction Rebellion (XR) een zogeheten Mobilisatiedag. De dag vindt plaats in Olst en deelname is gratis.

Interessant? Deel het artikel

XR

Op zaterdag 7 mei organiseren de vijf Oostenlijke lokale afdelingen van Extinction Rebellion (XR) in Apeldoorn, Deventer, Enschede, Zutphen en Zwolle een  zogeheten Mobilisatiedag. De dag vindt plaats in Olst en deelname is gratis.

Met een gevarieerd programma aan presentaties, workshops, trainingen en creatieve sessies mobiliseert XR zijn achterban voor de ‘Rebellie tegen de fossiele industrie’.

Onder het motto ‘Time Is Up’ vindt die plaats van 19 tot en met 24 mei in Rotterdam. De Oostelijke lokale afdelingen van XR willen daar die week in groten getale aanwezig zijn om van de landelijke overheid een doortastender klimaatbeleid te eisen, voorbij de remmende lobby door de fossiele industrie. De Mobilisatiedag is er om iedereen uit het Oosten van Nederland voor te bereiden die een of meerdere dagen in Rotterdam mee wil doen.

Nieuw en ervaren

De Mobilisatiedag start om 10:00 uur (deuren zijn open vanaf 9:30 uur) en vindt plaats in Het Middenhuis, Rietgors 22 in Olst. De lokatie ligt op 8 minuten loopafstand vanaf het NS-station. De toegang is gratis, donaties zijn welkom. Deelnemers nemen hun eigen lunch mee.

De dag is geschikt voor jong en oud, want er is ook buitenspeelruimte en een aantal onderdelen zijn ook geschikt voor kinderen. Verder zijn ze interessant voor zowel nieuwe als ervaren deelnemers aan XR.

Keuzeprogramma

Het keuzeprogramma aan workshops varieert van een algemene introductie over wat Extinction Rebellion wil en beweegt, oefenen met actieliedjes, klimaatcrisis-communicatie ‘Hoe-Vertel-Ik-Het-Mijn-Moeder’, technieken voor de-escalerend optreden, praktische en juridische informatie en een workshop waarin deelnemers met elkaar de diepte ingaan over de kernwaarden en uitgangspunten van XR. Daarnaast is er de hele dag gelegenheid om met verf en stempels zelf vlaggen en spandoeken te maken en t-shirts of andere kleding te bedrukken. Neem daarvoor je eigen te pimpen kleding mee.

Zorg voor elkaar

Ook worden er kleinere, zogeheten ‘affiniteitsgroepen’ gevormd. Dat zijn groepjes van 6 tot 12 mensen die goed op elkaar ingespeeld gezamenlijk kunnen optrekken tijdens de acties in oktober. Opdat niemand er alleen voor komt te staan. Want dat is kenmerkend voor XR: de zorg voor een leefbare toekomst op onze planeet gaat hand in hand met zorg voor elkaar.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en programmatijden van de Mobilisatiedag op deze website. Voor vragen kan men contact opnemen via xrdeventer@protonmail.com .

Wie meer wil weten en op de hoogte wil blijven van de Rebellie tegen de fossiele industrie, kan hier  terecht of zich aanmelden bij het Telegramkanaal .

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *