Extinction Rebellion: Fietsen voor klimaat in Deventer, klimaatacties rond de verkiezingen

Interessant? Deel het artikel

Klimaatfiets_closeup

De Lenterebellie voor het klimaat ging in Deventer van start op zaterdagmiddag 27 februari. Ruim zestig fietsers gaven met een kleurrijke fietstocht door de stad een signaal af aan politiek en inwoners dat er meer aandacht voor het klimaat nodig is. Met spandoeken, posters, muziek en veel geluid van fietsbellen fietsten zij van station naar Grote Kerkhof.

Klimaatcrisis
Rond de verkiezingen van 17 maart vinden door het hele land acties en manifestaties plaats om meer aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Onder het motto: ‘Wees eerlijk over de ernst van de klimaatcrisis’ en ‘Geef het klimaat een stem’, worden in Deventer de volgende activiteiten (corona-proof) georganiseerd. Iedereen kan meedoen. Voor meer informatie mail XRDeventer@protonmail.com of ga naar facebook.com/XRDeventer of extinctionrebellion.nl.

3-6 maart: Huiskamer op de Brink: Ga in gesprek gaan over de klimaatcrisis in een ‘huiskamer’.

7-15 maart: Zaadjes uitdelen: In en om Deventer wordt bloemenzaadpapier uitgedeeld.

14 maart: Klimaatalarm: Van 14:00 tot 15:00 uur wordt het alarm geslagen in ruim 35 steden in Nederland. Op De Brink in Deventer gebeurt dat met muziek, een dichter en enkele sprekers, waaronder Peter Dullaert en Asha ten Broeke. Het Klimaatalarm wordt georganiseerd door de Klimaatcrisis Coalitie Deventer. Aanmelden is verplicht, via: klimaatmars2021.nl

Waarom deelnemen
Inge van der Weijden van Extinction Rebellion Deventer en omstreken: ‘De tijd dringt. De wereld raakt steeds verder ontwricht door de klimaat- en ecologische crisis, maar de politiek laat het afweten. Ook In Deventer. Extinction Rebellion eist dat de politiek de klimaatcrisis eindelijk serieus neemt en doet wat nodig is.’

Drie eisen
Extinction Rebellion stelt in bijna 80 landen drie eisen aan hun volksvertegenwoordiging:

  1. WEES EERLIJK over de klimaatcrisis en de ecologische ramp die ons voortbestaan bedreigen. Maak mensen bewust van de noodzaak voor grootschalige verandering.
  2. DOE WAT NODIG IS om biodiversiteitsverlies te stoppen en verminder de uitstoot van broeikasgassen naar netto nul in 2025. Doe dit op een rechtvaardige manier.
  3. LAAT BURGERS BESLISSEN over een rechtvaardige transitie door het oprichten van een Burgerberaad dat een leidende rol speelt in de besluitvorming.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *