Erwin Nyhoff speelt Harry Muskee in So Many Roads

Interessant? Deel het artikel

erwin nyhoff persforto
Erwin Nyhoff

Erwin Nyhoff uit Heeten speelt Harry Muskee in het muziekspektakel So Many Roads dat in september zeventien keer te zien is op het terrein van de Ondernemersfabriek in Assen. ‘Cuby’ is tien jaar geleden overleden, So Many Roads is een eerbetoon.

Erwin Nyhoff vertolkt Muskee. Hij was eigenlijk helemaal niet zo goed bekend met de blueslegende uit Grolloo. Op de grotere hits als ‘Another day, another road’, ‘Window of my eyes’, ‘Somebody will know some day’ na natuurlijk, maar toen hij gevraagd werd voor de rol en zich in Cuby verdiepte was hij gelijk verkocht. Niet alleen door de muziek overigens. Nyhoff was in de jaren negentig leadzanger van de The Prodigal Sons, de verloren zonen. Zo heeft hij zich op de lagere school ook vaak gevoeld. “Ik was geen standaard boerenzoon, kwam met leren jasjes aan naar school, Elvis is mijn grote held, dat vonden ze maar vreemd.” Muskee moet dat ook zo gegaan zijn toen hij naar Grolloo kwam. “Vanuit Assen met dat lange haar, hebben ze hem daar in het begin ook geneerd. Nu staat er een standbeeld van hem.”

Verloren zonen

Nyhoff had met de Prodigal Sons een best stevige carrière in de rock and roll. Maar toen die wat inzakte maakte hij via The Voice een enorme come back met songs van Bruce Springsteen. Inmiddels zit Muskee hem ook wel in de genen: “Heel mooi hoeveel Cuby met zo weinig woorden kan zeggen. Zijn muziek zit vol met gevoel. En het is niet alleen maar blues, er zit ook rock en zelfs wat jazz in.”

Nyhoff is geen toneelspeler, wat wel van hem vereist wordt in het muziek-theaterspektakel ‘Muskee, So Many Roads’. Ik heb natuurlijk wel podiumervaring, maar dat is naast de muziek niet veel meer dan een verbindend praatje tussen twee nummers door. Ik heb er inmiddels behoorlijk wat repetities opzitten en dit bevalt me heel goed. Ze mogen me gerust weervragen, ik vind het echt een geweldige ervaring, nu al. Zo lang de muziek maar leidend is, net als bij dit stuk. Met de nummers van Muskee die ik vertolk, daar kan ik wel wat mee.”

Sallands Management

Of ‘So Many Roads’ nog een andere Sallandse invalshoek krijgt, moet tijdens het stuk blijken, feit is wel dat Beaphar-eigenaar Henk Aa veertien jaar de manager was van Cuby, dat was toen de band wat aan lager wal raakte en Aa zowel Muskee als Nederland beter gunde. “Ik ben uitgenodigd voor de première, dus we gaan het zien”, zegt Aa, maar als alle eer uitgaat naar Derksen kan hij daar bepaald niet mee zitten.
In de voorpubliciteit wordt Johan Derksen voortdurend genoemd als de manager van Cuby, hij wordt vertolkt door Alfred van de Heuvel. Het is natuurlijk niet voor niets van Nyhoff de laatste tijd geregeld te gast is bij Veronica Inside.

‘Muskee, So Many Roads’ is een openlucht-theaterstuk. Per keer kunnen er 500 mensen kijken. Het stuk wordt zeventien keer opgevoerd in de maand september. En er zijn nog kaartjes te koop.

Op vrijdag 3 september is de première.
Op 1 en 2 september zijn er nog try outs.
De laatste voorstelling is op 26 september.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.