Erik van Luttikhuizen, hoofdredacteur Salland1: “We brengen het nieuws dichter bij huis”

Interessant? Deel het artikel

Erik van Luttikhuizen

Van Luttikhuizen (55) is sinds 1 juni jl. hoofdredacteur bij omroep Salland1. Deze publieke lokale omroep was in Olst-Wijhe bekend als Airplayradio. Deze naam doet bij veel mensen een belletje rinkelen. Maar de omroep is onder de huidige naam Salland1 groter geworden, en beslaat het gebied Deventer, Raalte, Olst-Wijhe. Vandaar dat er een hoofdredacteur is aangesteld die volledig verantwoordelijk is voor de radio, TV en de nieuwssite.

Erik is vanaf 2006 journalist geweest bij Deventer RTV, Radio 2, RTV Oost als sportverslaggever. Verder doet hij wekelijks live radio-verslag van Go Ahead Eagels, nu bij Salland1, hij is een sportman in hart en ziel. Behalve sport speelt het Christelijk geloof een grote rol in het leven van de familie Luttikhuizen. Hij verzorgt elke zondagochtend een live TV uitzending vanuit de Emmanuelkerk in Deventer.

Sinds drie jaar in Wesepe
Erik is geboren en getogen in Deventer, in de wijk Keizerslanden. Drie jaar geleden heeft het gezin, op zoek naar rust en ruimte, Deventer verruild voor Wesepe. “Mijn vrouw, Inge, komt ook uit Deventer. In april ‘84 vroeg ik haar of ze verkering met me wilde en ze zei ja” zegt Erik met een glans in zijn ogen. “Sindsdien zijn we samen en kunnen we niet meer zonder elkaar. We hebben een zoon, Phil. Hij woont samen met zijn vriendin Megan voorlopig bij ons thuis op de zolderverdieping. Ze zijn druk op zoek naar eigen woonruimte. Tot die tijd wonen ze nog even bij ons en het is hartstikke gezellig.”

Overheid wil van lokale omroepen af
“Salland1 is een streekomroep De overheid wil vanaf 2025 geen kleine lokale omroepen meer maar een aantal gefuseerde of samenwerkende lokale ‘streekomroepen’. Dit om de journalistiek krachtiger te maken en het niveau wat omhoog te tillen. Wij hebben hiervoor een behoorlijke subsidie ontvangen vanuit de overheid ter stimulering van de journalistiek. We maken mooie stappen op weg naar een nog meer professionele organisatie.”

Vakkundige journalisten en vrijwilligers samen een team
“Wij doen het nieuws wat tussen De Stentor en RTV Oost valt. Verhalen voor Salland, door Salland en uit Salland, waarbij het niet gaat om het keiharde nieuws. We hebben een gevarieerde redactie. Zo hebben we Patrick die meer is van de politiek, Sonja is hoofdzakelijk op het sociale vlak bezig, Martijn is onze camerajournalist, dus die pakt de video-items. En Benjamin, onze jongste telg, is muziek-minded en doet de onderzoeksjournalistiek.

Een gevarieerd nieuws-pallet
Iedereen heeft zijn eigen voorkeur. In combinatie met onze 32 vrijwilligers komen we tot een heel gevarieerd nieuwspalet. We handelen als vrijwilligers en betaalde krachten perfect samen. We werken met elkaar aan het groepsgevoel, dat we het als team doen.” zo vertelt de trotse kersverse hoofdredacteur van omroep Salland1.

Foto: Robert Jan Leerink
Tekst: Liesbeth van Binsbergen – Ziere

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.