Energietip: Zonnepanelen doen het ook (of juist) in de winter goed

Interessant? Deel het artikel

zon winter
'@PX Here

Je hoeft met de aanschaf van zonnepanelen heus niet te wachten tot het voorjaar weer aanbreekt. In de winter leveren ze ook veel stroom!

Zonnepanelen hebben hun naam niet mee. Je zou denken dat ze alleen maar werken als de zon schijnt. Maar dat is niet zo. Energieproducent Pure Energie daarover: De winter is een uitstekende periode voor zonnepanelen. Zonnepanelen werken namelijk op licht. Een zonnige winterdag kan zelfs meer stroom opleveren dan een warme zomerdag omdat warmte geen goed effect heeft op de productie van je zonnepanelen.

Weer een reden minder om de aanschaf uit te stellen. Ook het argument dat je dak niet op het zuiden ligt telt volgens de meeste experts niet meer. Het rendement van oost en west liggende panelen (aanschaf en opbrengst tegen elkaar weggestreept) is soms zelfs hoger omdat je dan twee dakkanten hebt die je kunt beleggen terwijl een dak op zuid maar één gunstige kant heeft.

Geld op je dak leggen in de vorm van panelen levert 15% rendement op, zet je het op de bank, dan krijg je er niks voor. Ook als de overheid de gunstige regeling voor terug leveren aan het net (salderen) op termijn afschaft, geeft ‘Den Haag’ de garantie dat je altijd binnen zeven jaar de panelen hebt afgeschreven. Het ligt in de lijn der verwachting dat in de tussentijd opslag aan huis interessanter wordt, dus nu nog gunstig terug leveren, straks zelf opslaan.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *