Energietip: zet je afwas eerst even een teiltje met koud water

Op onze energietip om eens te onderzoeken wat je met koud in plaats van warm water kunt afwassen kregen we diverse reacties. Mooi! We delen ze graag.

Interessant? Deel het artikel

pxhere afwas 221021

Afwassen met koud water is iets dat we vaak helemaal niet in overweging nemen. Eigenlijk alleen maar omdat we het nu eenmaal altijd met warm water doen. Maar heel veel afwas lukt heel goed met koud water, vooral als je geen vet af te spoelen hebt.

Heb jij ook energietips? Mail ze naar info@hierinsalland.nl

Tip die we kregen: ze je afwas maar eerst even in een teiltje met koud water. Na een uurtje kun je het meeste er zo af poetsen en schoon is de afwas.

Andere tip die we kregen: als je warm water gebruikt, gebruik dan geen warm water uit de kraan, maar warm koud water op in de waterkoker. Jouw ketel staat vaak op zolder dus eer je warm water hebt, heb je al liters water weg laten lopen. En de energiekosten ie je kwijt bent via de waterkoker zijn veel lager dan die van de CV-ketel. Dat verhaal wordt nog mooier als je zonnepanelen hebt, want dan hoef je de stroom niet te betalen, terwijl veel CV-ketels nog op gas werken.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *