Energietip: voorkom sluipverbruik

Interessant? Deel het artikel

aan uit stekker
aan uit stekker

Je acculader, je laptop, de spelcomputer, de koffiezetmachine, speakers, printer, ze gebruiken allemaal stroom. Ook als ze niks staan te doen. Sluipverbruik heet dat. En je kunt er heel makkelijk af komen. Door de stekker er uit te trekken. Maar nog makkelijker: door een stekker te komen met een aan en uitknop erop. Als die eerst in het stopcontact doet, en je hangt er dan een meerwegstekker achter, hoef je maar één knopje te switchen voor alle stroomverbruik in bv de computer- of tvhoek.

Per apparaat scheelt dat misschien de ene keer een paar dubbeltjes per jaar tot voor andere apparaten zo maar meerdere tientjes. Zo’n stekker met schakelaar kost drie euro, dus is dat snel terugverdiend.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *