Energietip: Subsidieaanvragen voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers breken records

De tijd dat we niets moesten hebben van isolatie en eigen energie opwekken, die ligt wel achter ons. Hadden we nu de afgelopen jaren maar wél maatregelen getroffen, dan hadden we nu geen last van die hoge energieprijzen...

Interessant? Deel het artikel

warmtepomp

“Ja maar dat kan ik niet betalen” wordt geregeld als argument gebruikt gebruikt om niet aan aanvang te maken voor verduurzaming van woning of kantoor, maar heel vaak klopt dat argument niet. Er zijn immers heel veel subsidies te krijgen en als je het geld er niet voor hebt kun je vaak leningen aangaan met een zo gunstige terugbetaalregeling dat je dat kunt betalen met de daling van je energierekening. Als het geld wél op de bank hebt staan: als je het investeert in isoleren en zonnepanelen, is het rendement vele malen hoger.

Dat verhaal geldt al tien jaar. Maar nu de energieprijzen de pan uit stijgen, nu gaan steeds meer mensen de stap dan toch maar maken. Dat is bijvoorbeeld te zien aan de ISDE, de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing.

In maart van dit jaar werd 23 miljoen euro subsidie aangevraagd: een absoluut record. En dat, terwijl biomassaketels, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen bij nieuwbouw niet meer onder de regeling vallen. Zonneboilers en warmtepompen voor betaalde woningen vallen nog wel onder de regeling. Net als isolerende maatregelen.

Er is nog subsidie

In de ISDE-pot zit dit jaar 228 miljoen euro, je mag 30 procent van het investeringsbedrag terugvragen.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.