Energietip: spelen met koelkast en vriezer

Interessant? Deel het artikel

diepvries

De koelkast moet constant koelen op een gelijke temperatuur, dan slaat de motor het minst vaak aan. Dat betekent dus dat je de deur zo snel mogelijk dichtdoet, nadat je iets hebt gepakt. En als die dicht zit, is het wel handig dat het daar binnen hermetisch afgesloten is, dus dat de rubbers goed aansluiten 😉

Als je warme spullen hebt voor de koelkast (restje eten bijvoorbeeld, want dat gooi je toch niet weg?), laat het dan eerst afkoelen. En andersom: als je iets uit de vriezer haalt om te ontdooien, zet het dan juist wel in de koelkast, dan help je hem met koelen.

Zorg bij de diepvries dat er geen ijs aankoekt. Want de motor moet al dat ijs maar onder nul houden. ALs het er niet is, hoeft het ook niet bevroren te blijven. Zo simpel is het. En voor de vriezer is het wellicht nog belangrijker deur of deksel zo kort mogelijk op en te houden en de rubbers goed op orde te hebben: de temperatuurverschillen tussen buiten en binnen zijn hier nog veel groter.

Laat ook eens narekenen wat jouw vriezer en koelkast doen an stroomverbruik ten opzichte van een nieuwe. Als datgene wat je hebt staan al wat ouder is, verdient een nieuwe zich via de elektriciteit weer terug.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *