Energietip: radiatorfolie achter en gordijnen niet voor de verwarming

Interessant? Deel het artikel

radiator gordijn

Als je nou denkt dat de tip van radiatorfolie iets is van de jaren tachtig, dan klopt dat. Maar hij is ook van nu. Radiatorfolie is een heel slimme manier om de warmte de kamer in transporteren.

Bij veel radiatoren gaat een (groot) gedeelte van de afgegeven warmte verloren via de buitenmuren. Om ervoor te zorgen dat deze warmte niet zo snel verloren gaat, kun je radiatorfolie gebruiken. Dit is een dunne reflecterende folie die op de muur of tegen de radiator aangeplakt kan worden. Het is makkelijk aan te brengen; je knipt het op maat en zet het bijvoorbeeld met magneetjes vast.

Gordijnen

Een radiator is altijd onder een raam gemonteerd om zo de warme luchtstroom goed op gang te krijgen. Met die kennis is het vast ook te snappen hoe je gordijnen het best ophangt. Eigenlijk is het niet zo slim die voor de radiator langs te hangen, omdat de warme lucht dan achter de gordijnen om opstijgt.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *