Energietip: met minder energieverbruik de winter door: valt best mee hè?

Ben jij er deze winter ook achter gekomen dat het best aangenaam blijft in huis, ook als de thermostaat een graadje lager staat?

Interessant? Deel het artikel

pxhere bank warm boek

We hebben de thermostaat een stuk lager gezet deze winter. Toch? En wees eerlijk, dat viel uiteindelijk best mee. Misschien was de herontdekking van die warme trui wel een schot in de roos. En samen onder een dekentje op de bank: ook niks mis mee.

Als jij ook een energietip hebt, laat het de energievakman weten via info@hierinsalland.nl

Maar de winter is nog niet voorbij. En het zou mooi zijn dat gedwongen veranderde gedrag vast te houden. Prent de voordelen van een lager staand thermostaat er nog even goed in. Waarbij we ook even op een grote windmolen willen wijzen. Als we veel energie blijven verbruiken, zul je op enig moment ook uitzicht krijgen op een windmolen. Want de stroom moet toch ergens vandaan komen.

Loop daarom het volgende lijstje even langs:

– doe de gordijnen dicht, dat scheelt een hoop stoken voor de vogeltjes.
– zorg dat die gordijnen of op de vensterbank of achter de radiatoren vallen, zodat de warme ook echt in huis blijft. Zorg er wel voor dat h et radiatorfolie achter de verwarming zijn werk wel kan blijven doen: dat folie reflecteert de warme te kamer in.
– leg een vloerkleed op de plek waar je je voeten graag neerzet.
– doe binnen je schoenen uit en trek lekker warme pantoffels aan.
– doe een trainingsbroek en een warme trui aan. Ach, wat kun je je daar heerlijk in verliezen als je tv (niet zo’n joekel van tv trouwens, wat een stroomvreters zijn dat) zit te kijken.
– leg een kleedje op de bank, zodat je daar lekker onder kunt kruipen, alleen of met meer.
– Daar waar het koud voelt, moet je toch even kijken of je er een tochtstripje kwijt kunt. En als het een slecht geïsoleerde muur betreft: zet daar die grote boekenkast dan maar voor.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.