Energietip: met hand afwassen kan ook wel als je een afwasmachine hebt ;)

Interessant? Deel het artikel

afwas wasmachine

Wat is nu het meest milieuvriendelijk: afwassen met de hand of afwassen in de machine. Met de hand! Tenminste als…

Je kunt voor afwassen alleen maar een totaalklassement opmaken. In dat totaaloverzicht moet je bijvoorbeeld rekening houden met de productie van de vaatwasser en het energieverbruik. Je moet uitgaan van een volle machine. Net als je andersom uit moet gaan van weinig watergebruik in een teiltje en niet iedere keer de afwas doen als er even iets op het aanrecht staat.

Eens per dag afwassen, teiltje gebruiken, water niet laten lopen: dat is de meest voordelige manier van afwassen.
Mitsen en maren zijn te omzeilen: zo hoor je voorstanders van een afwasmachine zeggen dat ze meteen geen afwas op het aanrecht hebben staan. Dat kun je met een teiltje ook wel oplossen. Anderen missen het goede gesprek tijdens de afwas, dat kun je ook wel hebben met vaatwasser.

Hoe dan ook: gebruik biologische zeep.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *