Energietip: Met carpoolen bespaar je het meest

Interessant? Deel het artikel

carpoolen

‘Met carpoolen bespaar je het meest’ kreeg het energieloket Salland als reactie binnen op de energietip van vorige week. Daarin werd rustig rijden uitgelegd. Met een ander mee rijden is nog stukken zuiniger. Dat klopt.

In het artikel van vorige week (zie in het dossier waarin dit artikel staat) beschreven we hoe je behoorlijk – wel tot tien procent – brandstof kunt besparen door anders te rijden.

Samen rijden
Carpoolen, samen rijden, bespaart eigenlijk nog wel de meeste benzine 😉 Gewoon met je collega naar het werk. Overal zijn carpoolplaatsen aangelegd om elkaar te treffen en die staan ook best lekker vol. Maar als je in de auto’s kijkt die ’s morgens naar het werk gaan en ’s middags weer terug, dan zit daar toch meestal een enkel persoon in.

Ken je niet iemand met wie je samen zou kunnen rijden? Hier hebben we wat apps die je verder kunnen helpen. We hebben er vijf voor je gevonden. Je kunt ze hierna aanklikken: Een, twee, drie, vier en vijf. En als de helft van de dagelijkse gebruikers op de N35 nu gaat carpoolen is verbreden van die weg helemaal niet meer nodig.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *