Energietip: kerstverlichting op LED en niet al te uitbundig buiten

Interessant? Deel het artikel

kerst verlichting

Ja, hoe zullen we met de kerst het huis gaan verlichten. Binnen én buiten. Al over nagedacht? Kies in elk geval voor ledlampen. Je hebt feitelijk toch te maken met onnodige sfeerverlichting dus kun je er het best maar zo weinig mogelijk elektriciteit aan kwijt zijn.

En bedenk voor buitenverlichting ook dat de natuur helemaal ingeregeld is op donkere maanden. Dieren zijn in hun winterslaap om energiek de lente weer in te gaan. Met een al te enthousiaste buitenverlichting schop je dat allemaal alleen maar in de war. Gewoon lekker knus binnen sfeervolle kerstverlichting is misschien wel genoeg? En die ’s nachts de buitenverlichting vooral uit. Vanaf middernacht doe je er niemand een plezier mee tot de volgende dag een uur of 17.00.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in Raalte en Olst-Wijhe kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je vult een checklist in, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. Je krijgt dan onafhankelijk advies over energiebesparing in jouw situatie, over verhoging van wooncomfort en hoe je eventueel zelf energie kunt opwekken.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan tegen betaling ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Je krijgt dan de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *