Energietip: ‘Ik tank altijd voor 50 euro’

Interessant? Deel het artikel

tanken pomp px here

Energietips in deze rubriek gaan vaak over energieverbruik in huis. Maar misschien valt er nog wel meer te verdienen met je auto.

Je kent het grapje van de oom op de verjaardag die zegt dat het hem niks uitmaakt hoe duur de benzine is? Hij tankt toch altijd voor 50 euro… Maar feitelijk zit daar een grote waarheid achter. Je tankt ‘m altijd vol en verder let je er niet zo veel op. Doe je ene keer langer met een tank dan een andere keer?

De meeste auto’s hebben inmiddels een boordcomputer waarmee je je verbruik kunt volgen. Er zijn zelfs auto’s die je vertellen of je goed-beter-best rijdt ten opzichte van je gemiddelde. Maar er zijn dan ook weer chauffeurs die dat uitzetten. “Word ik zenuwachtig van”, is het argument.

Toch kun je heel veel besparen met beter rijden. Een paar tips?
– Als je weet dat er een bocht aankomt, laat het gas dan al royaal van tevoren los, de auto verliest bijna geen snelheid tot je bij die bocht bent. Dat scheelt benzine, maar ook remschijven!
– Houdt afstand, dan hoe je niet bij iedere snelheidswisseling voor je zelf ook actie te ondernemen.
– Trek rustig op en ga niet planken.
– Gebruik de cruise control en probeer die op een snelheid te zetten waarmee de rest ook rijdt. Als er af en toe een gaatje valt is niet zo erg. Er is altijd wel weer iets, waardoor je vanzelf aansluit.
– Laat ook weer geen te grote gaten vallen, want dan denkt het verkeerslicht dat er niemand meer aankomt en krijg jij altijd oranje-rood te zien.
– Controleer iedere mand even je bandenspanning. Te zachte banden kosten veel meer energie. Dat weet je vast wel van je fiets. Als je de bandjes weer lekker hard hebt opgepompt, scheelt dat een hoop.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *