Energietip: Hoe oud is de pomp van jouw vloerverwarming?

Interessant? Deel het artikel

pomp vloerverwarming

We gaan de koudere dagen in, tijd om het verwarmingssysteem van je huis een goed onder de loep te nemen. In onze wekelijkse energietips sluiten we daar bij aan. Vandaag even naar de pomp van jouw vloerverwarming kijken.

De vloerverwarming, een heerlijke manier van verwarmen. Kun je lekker de hele dag op blote voeten lopen 😉 en omdat het verwarming van de massa is, is het ook niet zo heel erg als er een keer ergens een deur open blijft staan.

Hoe zit dat met massaverwarming? Een vloerverwarming (en dan hebben we het niet over dunne matjes die je bovenop de vloer legt, maar om een buizensysteem in de vloer) zorgt er voor dat de bak beton die je vloer eigenlijk is, op temperatuur gebracht wordt. Is dat beton eenmaal warm, dan is er maar weinig voor nodig de temperatuur erin te houden. Via straling wordt de lucht in het verblijf warm.

Een vloerverwarming moet je daarom ’s nachts ook niet terug zetten, want anders moet je iedere keer die massa beton opwarmen. Het is veel goedkoper die gewoon op temperatuur te houden.

Er moet dus voortdurend warm water door de leidingen van de verwarming gepompt worden. Die pomp verbruikt energie. En hoe ouder de pomp, hoe meer energie die verbruikt. Klik hier om te kijken hoe dat met jouw pomp zit. Een nieuwe pomp, natuurlijk met A-label, is al snel (soms binnen twee jaar al) terugverdiend.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *