Energietip: Hallo leerling, heeft jouw directie al zonnepanelen op het schooldak gelegd?

Interessant? Deel het artikel

'@px here leerling student

Drie op de vier scholen (in Nederland) heeft nog geen zonnepanelen op het dak liggen. Als jij nu les krijgt in zo’n school, stap even naar de directeur om te vragen waarom dat nog niet zo is!

Volgens de stichting ‘Schooldakrevolutie’ liggen er op daken van 2.246 basisscholen en middelbare scholen 307.044 zonnepanelen. Dat betekent ook dat er nog 5.914 daken te te gaan zijn: geschikte scholen met ruimte voor 1.630.633 zonnepanelen.

Als jij nu als leerling en directeur tegenkomt die begint met ‘ja, maar….’ verwijs hem dan naar een schooldakcoach van Schooldakrevolutie. Die maken rendementsberekeningen, werken samen met de gemeente en geven advies over verzekeringen, financiering en het koppelen aan marktpartijen. Dan kun je zeggen: “niks geen ge-ja-maar. Regel dat even in de zomervakantie!”

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *