Energietip: geef een radiator de ruimte

Interessant? Deel het artikel

radiator gordijn

Een radiator verwarmt door met warm water de lucht te verwarmen. Die warme lucht stijgt, brengt circulatie op gang en verwarmt zo de hele kamer.

Om dat goed in zijn werk te laten gaan is het eerst belangrijk dat er geen lucht in de radiator zit. Ontluchten dus, via dat ventieltje aan de zijkant van de radiator. Dan is het ook belangrijk dat de radiator zijn warmte maximaal kwijt kan. Radiatorfolie erachter zorgt voor een juiste warmtereflectie de kamer in.

Omdat een radiator lucht laat stijgen is het ook wel handig dat er ruimte is voor die lucht om te stijgen. Hou een radiator daarom vrij. Ook als de gordijnen dicht gaan. Die kun je beter afmeten tot op de vensterbank. Anders stijgt de warme achter de radiator op naar boven, wordt al flink verkoeld door het raam waar die onder staat en dan heb je uiteindelijk maar weinig profijt.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in Raalte en Olst-Wijhe kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je vult een checklist in, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. Je krijgt dan onafhankelijk advies over energiebesparing in jouw situatie, over verhoging van wooncomfort en hoe je eventueel zelf energie kunt opwekken.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan tegen betaling ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Je krijgt dan de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *