Energietip: Expert zegt dat kouder wassen kan, maar dan af en toe ook heel heet

Interessant? Deel het artikel

wasmachine

“Ik heb altijd gehoord dat hoe kouder je wast, des te eerder raken de leidingen van de wasmachine verstopt met vetten”, reageert Jos Dijkman op een energietip op DuurzaaminSalland eens na te denken over kouder wassen. We hebben de vraag voorgelegd aan de experts van Expert. Hun advies: kouder

Dijkman: “Des te eerder raken de leidingen verstopt. Dus eerder een nieuwe wasmachine. Waar zit dan de besparing? Ik denk dat de wasmachine fabrikanten staan te juichen.”

Mehmet Aydemir van Expert Raalte geeft antwoord: Het klopt dat je vaak op lagere temperatuur prima dagelijkse wasgoed dat licht vervuild is, goed schoon kan wassen. De wasmachines van nu zijn zeer geschikt om op lage temperaturen goed wasresulaat te behalen. Echter zijn de wastijden hierdoor wel langer geworden. De andere keerzijde van het verhaal is dat bij overdosering (dat gebeurt vaak onbewust) in combinatie met wassen op lage temperaturen, er vaak problemen met bijvoorbeeld vetluis ontstaan. Dit is een veel voorkomend probleem en er kunnen vlekken ontstaan, net als onaangename geuren in je machine.

Dus op lage temperaturen wassen is goed voor het milieu maar niet altijd goed voor je wasmachine. Daarom is het verstandig om eens in de maand toch een kookprogramma te draaien (zonder wasgoed) om alle bacteriën te doden.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *