Energietip: en als Salland Wonen ‘witgoed’ nu eens mee verhuurt?

Interessant? Deel het artikel

wasmachine

Als je een beetje goed uitkijkt op welke temperatuur je de was doet, dan kun je in een jaar al snel 25 euro verdienen met dezelfde wasresultaten. Je komt in grotere getallen terecht als je een oude wasmachine hebt en die inruilt voor een nieuwe. Daaromk was het zo gek nog niet als Salland Wonen witgoed als onderdeel van de huur ziet. Is voor iedereen beter.

Minder warm wassen?
– nu moet je ook al bij iedere wasbeurt op de temperatuur letten.
– te warm wassen komt de levensduur van je kleding niet ten goede.
– de huidige wasmiddelen doen hun werk heel goed op lagere temperaturen dan vroeger.
– en 25 euro… Ga eens op de markt staan en geef het weg aan de eerste de beste passant. Gewoon weggeven. Best wel een bedragje hè?

Trouwens, hoeveel stroom verbruikt jouw wasmachine. Een vertegenwoordiger van Bosch-Miele heeft tijdens een presentatie in Het Natuurlijk Huus eens doorberekend dat als heel Nederland nu zijn wasmachine, vaatwasmachine, koelkast en afzuigkap zou vervangen voor een nieuwe, dat het stroomverbruik op die apparaten landelijk dan met 50% zou afnemen. Misschien is dat reden voor woningstichtingen die apparaten als onderdeel van de huur mee te nemen? Dan leasen de huurders de altijd nieuws apparatuur. Hebben alle partijen voordeel bij. En het milieu natuurlijk ook.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in Raalte en Olst-Wijhe kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je vult een checklist in, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. Je krijgt dan onafhankelijk advies over energiebesparing in jouw situatie, over verhoging van wooncomfort en hoe je eventueel zelf energie kunt opwekken.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan tegen betaling ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Je krijgt dan de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Telefonisch advies
Telefonisch consult kan ook. Klik hier om te lezen hoe dat werkt.

Subsidie
Huiseigenaren die energiebesparende maatregelen treffen kunnen een deel van de aanschafkosten terug krijgen.
Klik hier om te achterhalen of er nog meer subsidiemogelijkheden zijn

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *