Energietip: eet verstandig, kook op elektrisch

Interessant? Deel het artikel

inductie koken

Die discussie over gasvrij wonen, laat anderen daar maar lekker over verder praten, jij doet er verstandig aan al vast over te gaan op elektrisch koken. Koken op elektrisch is beter voor het milieu en is goedkoper in euro’s. Al helemaal als je zelf zonnepanelen op je dak hebt liggen. Dan heb je de stroom voor niks!

Het helpt als je een pan gebruikt met een vlakke onderkant, want dan is de warmteoverdracht optimaal. De plaat blijf ook altijd nog wat langer warm en die energie kun je gewoon gebruiken door de plaat een beetje eerder uit te zetten. Of je zet er later nog snel even een pan water op, zodat je je afwaswater al vast op temperatuur hebt.

Als je kookt op inductie dan zijn er speciale pannen, die beter geleiden via de zijkant. Daardoor wordt de hele pan warm. Ook aan de zijkant. En natuurlijk altijd een deksel op de pan en de afzuigkap niet langer aan laten staan dan noodzakelijk.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *