Energietip: Een modulerend thermostaat, goedkoper en aangenamer

Interessant? Deel het artikel

thermostaat

Wat rijdt zuiniger: hard remmen en veel gas geven bij het optrekken, of uit laten rollen en kalm weer verder. Precies dat is het verschil tussen een aan/uit en een modulerend thermostaat. Zuiniger en aangenamer.

Stel dat je een niet al te oude HR-ketel hebt, dan denk je dat je er qua energieverbruik goed mee voor de dag kunt komen. Dat zal ook zo zijn, maar niet als die ketel aangestuurd wordt door een oud kamerthermostaat met een ‘aan/uit’.

Eerst even over de HR-ketel zelf: als die ouder dan een jaar of tien is, dan loont het de moeite al te onderzoeken of vervanging niet goedkoper is.

Dan de schakelaar: het aan/uit-thermostaat zegt tegen de ketel dat het te koud is, waarna de ketel volle bak aan het werk gaat. Het modulerende thermostaat zegt tegen de ketel dat het ietsie te koud is en vraagt om ietsie bij verwarmen. De ketel doet dat dan langzaam en bedaard. Dat is energietechnisch een stuk goedkoper. Atag legt het in dit formulier heel mooi uit.

Deze gelijkmatige verwarming is niet alleen goedkoper, hij voelt ook nog fijner aan ook. En je hoeft helemaal niet superhandig te zijn zelf het thermostaat te vervangen.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in Raalte en Olst-Wijhe kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je vult een checklist in, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. Je krijgt dan onafhankelijk advies over energiebesparing in jouw situatie, over verhoging van wooncomfort en hoe je eventueel zelf energie kunt opwekken.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan tegen betaling ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Je krijgt dan de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Telefonisch advies
Telefonisch consult kan ook. Klik hier om te lezen hoe dat werkt.

Subsidie
Huiseigenaren die energiebesparende maatregelen treffen kunnen een deel van de aanschafkosten terug krijgen.

Klik hier om te achterhalen of er nog meer subsidiemogelijkheden zijn

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *