Energietip: een LED-lamp is al snel terugverdiend

Interessant? Deel het artikel

ledlamp

LED-lampen verbruiken zoveel minder energie, dat de aanschafprijs al snel terugverdiend is. Veel sneller dan de lange levensduur van een LED-lamp. En nee, LED-lampen geven al lang niet meer dat nare harde licht van ‘vroeger’.

Minder energie verbruiken is goed voor het milieu én goed voor de portemonnee, daarom is de overstap naar LED al gauw een goed idee. Ga daarbij systematisch te werk. Bekijk per lamp in huis hoe lang die brandt en vraag je dan af wat je bezuinigt als je er een LED van maakt.

LED is wel vijf keer zuiniger dan de spaarlamp, ten opzichte van halogeen gaat het bezuinigen nog veel harder. De vervanging van inbouwhalogeenspotjes die vaak aanstaan, levert al snel geld op in plaats van het geld kost. De energievakmannen van Energieloket Salland weten daar trouwens ook alles van.

LED heeft een slechte start gehad. Het was hard licht. En je moest er speciale fittingen voor hebben. Die tijd is al lang voorbij. Je hebt LED tegenwoordig zelfs in kaarsvorm voor kroonluchters, je kunt ze dimmen (niet allemaal) en ze passen in nagenoeg alle fittingen. Je vervangt dus alleen de lamp, niet de armatuur.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *