Energietip: Doe een dikkere buitendeur!!!

Interessant? Deel het artikel

voordeur energietip
'@TP Here

Je zou er misschien niet zo gauw aan denken, maar wist je dat een dikkere buitendeur enorm veel energie bespaart? Het moet rondom de deur uiteraard niet tochten, maar volgens deskundigen helpt het ook enorm als je een deur van 38 millimeter dik vervangt door eentje van 54 mm. “Een klein verschil met groot resultaat: het zorgt voor een prettig en comfortabel huis, een lagere energierekening én CO2-reductie” lezen we op BouwTotaal.

Deze tip geldt voor huizen die ouder zijn dan twintig jaar en sindsdien niet na-geïsoleerd, want vanaf die tijd mag een buitendeur niet dunner zijn dan 54 mm. Je komt ze zelfs al wel dikker tegen. Maar met een woning uit de vorige eeuw is de kans heel groot dat je te maken hebt met een niet comfortabele dunne deur. Dat geldt ook vaak voor later geïsoleerde woningen, omdat het gebruikelijk was dunne deuren te vervangen voor dunne deuren.

De nieuwe deur heb je zo terugverdiend via de energierekening. Een nieuw kozijn is meestal niet nodig. Denk wel aan een hoogwaardig geïsoleerd glas in de deur!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *