Energietip: Dit jaar ook maar eens een radiatorventilator proberen?

Interessant? Deel het artikel

radiator ventilator

Heb je de verwarming al weer aan? Probeer dan dit jaar daar ook eens een radiatorventilator op te leggen. Het is maar een klein dingetje, maar met aangename effecten. Hij verspreidt de warme lucht effectiever door jouw kamer waardoor het sneller aangenaam warm is.

Een radiator verwarmt een ruimte door warme lucht uit de radiator op te laten stijgen. Daardoor ontstaat er een luchtcirculatie waardoor de hele ruimte verwarmt. Daarom wordt een radiator ook altijd onder een raam gemonteerd. Daar is de lucht kouder, dat stimuleert de circulatie.

Hoe logisch wil je het hebben? Nou, het kan nog een stukje logischer. Waarom zou je de lucht niet een heel klein beetje helpen met circuleren? Dat kan voor weinig geld met behoorlijke effecten. De ventilator kost een tientje of zo, je kunt blijvend je verwarming een graadje lager zetten, wat veel meer dan dat tientje oplevert.

Waarom de temperatuur lager kan? Je ervaart een aangename warmte namelijk niet op basis van 19, 20 of 21 graden, maar op basis van gevoel.
Klik hier om meer aan de weet te komen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *