Energietip, denk eens goed na over de koelkast

Een oude koelkast vreet stroom. Een nieuwe koelkast verbruikt heel weinig. Een nieuwe verdient zich daarom snel terug.

Interessant? Deel het artikel

221011 koelkast

Als jouw koelkast ouder is dan tien jaar, dan bespaar je tegen de huidige energieprijzen zo maar honderd euro per jaar aan elektriciteit als je een nieuwe aanschaft. In twee, drie jaar is die terug verdient! En die extra koelkast in het schuurtje is vermoedelijk helemaal een energievreter!

Heb jij ook een energietip? Stuur ons dan een mail naar info@hierinsalland.nl

Als je nadenkt over een nieuwe, denk dan eerst even na over hoe groot die moet zijn.
– Dus ook wat je er in hebt staan wat er niet in hoeft. Brood? Tomaten? Eieren? Die worden er niks beter van in de koelkast. Brood zelfs slechter.
– Of dat je wat minder met voorraad kunt werken omdat je toch wel vaker dan eens in de week in een supermarkt komt. Melk? Bier?
– Het kan ook zo maar zijn dat je een koele ruimte in huis hebt waar opslag gratis en voor niks is.

En dan die koelkast in het schuurtje. Wat moet die hard aan het werk als het zomer is en de temperatuur daar oploopt tot ongehoord hoge waarden. Als je hem al gebruikt, doe het dan alleen als het echt niet anders kan. Maar ga beter eens met de buurman praten die niet zo’n tweede koelkast heeft en daar helemaal niks aan mist.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *