Energietip: de was en de wasmachine

Interessant? Deel het artikel

waslijn energietip
'@PX Here

Als je een beetje goed uitkijkt op welke temperatuur je de was doet, dan kun je in een jaar al snel 25 euro verdienen met dezelfde wasresultaten.

Minder warm wassen is niet zo ingewikkeld. Je stelt de temperatuur nu ook al iedere keer in., Kies eens voor 10 graden minder en vergelijk het verschil! De huidige wasmiddelen (je gebruikt toch al wel biologische wasmiddelen?) zijn daar beter op berekend dan die van een jaar of tien geleden.

Bedenk ook dat minder warm wassen goed is voor de levensduur van je kleding. Dat scheelt in de portemonnee.

Wasmachine leasen

Trouwens, hoeveel stroom verbruikt jouw wasmachine? Bosch/Siemens heeft tijdens een presentatie in Het Natuurlijk Huus eens doorberekend dat als heel Nederland nu zijn wasmachine, vaatwasmachine, koelkast en afzuigkap zou vervangen voor een nieuwe, dat het stroomverbruik op die apparaten landelijk dan met 50% zou afnemen. Hoe mooi zou het daarom zijn als woningstichtingen die apparaten als onderdeel van de huur meenemen. Huurders leasen dan altijd nieuwe apparatuur. De kosten kun je via huur enerzijds en lagere energierekening anderzijds verrekenen.

Luchten

Overigens: de kleding een keer lekker buiten laten luchten in plaats van wassen werkt ook heel goed!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *