Energietip: De koelkast staat zelf ook graag koel

Interessant? Deel het artikel

koelkast keuken

Hij zal wel bomvol staan vandaag, die koelkast… Om al dat eten wat langer goed te houden. Maar buiten is het net zo koud. Koelkasten, wist je dat die 15% van je stroomverbruik voor hun rekening nemen?

Binnen in de koelkast moet het koel zijn. Maar de koelkast zelf wil ook graag koel staan. Als zijn omgeving warm is, slaat ie vaker aan. Een koelkast staat nu eenmaal vaak in de keuken. En de keuken is vaak een lekker warme plek. Maar als je nu weer eens van voor af aan begint te denken? Dat je de koelkast los koppelt van de keuken? Dat je een koele plek in je huis zoekt, of bij nieuwbouw een koele plek organiseert?

Waar je aan moet denken: zet de koelkast niet op een plek waar de middag- of avondzon vrij spel heeft. Maar zet ‘m ook niet gelijk naast her fornuis. Zorg ook dat de hitte aan de achterkant (de motor die ervoor zorgt dat het binnen koel blijft) makkelijk weg kan. Zorg voor een ruimte van minstens tien centimeter. Hou daar ook rekening mee met alles wat je op en tegen een koelkast aan zet.

Verschil tussen gunstig en ongunstig is zo vijftig procent van het stroomverbruik van de koeler. Hoe makkelijk is dat verdienen. Overigens, wist je dat een koelkast 15% van je stroomverbruik doet? Een zuinig exemplaar levert al snel winst op. Vervangen van een oud dingetje loont. Lees er hier meer over.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in Raalte en Olst-Wijhe kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je vult een checklist in, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. Je krijgt dan onafhankelijk advies over energiebesparing in jouw situatie, over verhoging van wooncomfort en hoe je eventueel zelf energie kunt opwekken.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan tegen betaling ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Je krijgt dan de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Telefonisch advies
Telefonisch consult kan ook. Klik hier om te lezen hoe dat werkt.

Subsidie
Huiseigenaren die energiebesparende maatregelen treffen kunnen een deel van de aanschafkosten terug krijgen.

Klik hier om te achterhalen of er nog meer subsidiemogelijkheden zijn

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *