Energietip: Afwassen doe je in een teiltje met heel weinig water

Onze Energievakman deelt tips om energie te besparen.

Interessant? Deel het artikel

afwas wasmachine

Het nieuwe afwassen doe je in een teiltje, met afgemeten warm water dat je in de waterkoker hebt opgewarmd. En je had de vaat al even in koud water weggezet.

Wil jij ook een energiebesparingstip delen? Stuur die door naar info@hierinsalland.nl

We zijn er helemaal aan gewend geraakt: vaat in de vaatwasser en je hoeft er niet eerder meer naar om te kijken dan wanneer die klaar is. Maar nu energie een dingetje is, willen we inzien dat het beter anders kan.

Spaar de vaat op, en zet smerige dingen in die tussentijd in koud water. Heel veel van de vaat is al schoon als je dan uiteindelijk af wil wassen.
Wat nog warm water nodig heeft, was je af in een teiltje met afgemeten water, gekookt in de waterkoker. Afgemeten water: niet teveel en vul het aan met koud (of zet de koker eerder af). Niet via de CV-ketel, want dan krijg je eerst die hele lading koud water uit de leiding. En die CV-ketel is vaak ook nog op gas, terwijl jouw waterkoker op stroom werkt en dus met panelen van jouw eigen dak gevoed kan worden.

Maar ja, je hebt nog een vaatwasser. Wanneer doe je die de deur uit? Als je een oude hebt, kun je die alleen al om zijn energie slurpende gedrag de deur wijzen!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *